Učenički dom Varaždin

Učenički dom

TRI PRVA I ČETIRI DRUGA MJESTA NA DOMIJADI U GAREŠNICI

Učenički dom Garešnica bio je 22. travnja 2023. domaćin 46. regionalne Domijade, susreta učeničkih domova sjeverozapadne Hrvatske.

U izuzetno jakoj i kvalitetnoj konkurenciji naš dom osvojio je tri prva i četiri druga mjesta .

U sportskom dijelu programa prvo mjesto osvojili su naši predstavnici u badmintonu i to u obje konkurencije – muškoj i ženskoj. Pod vodstvom prof. Hrvoja Šipuša zlatom su se okitili: Petra Drašković, Anja Turbelija, Sara Pašica, Lea Hrženjak, Mihael Pjatakov, Luka Radojica, Filip Obćević i Filip Ladić.

Stolnotenisačice u sastavu: Lana Ognjan, Lana Škrlec i Gabriela Bedeković osvojile su srebrne medalje, baš kao i šahistice Patricija Percl i Kristina Kos. Zapažene nastupe imali su šahisti, stolnotenisači i nogometaši. Stolni tenis vodio je prof. Dražen Piskač, a šah prof. Domagoj Anđel.

Prvo mjesto u konkurenciji slika ulje na staklu, pod nazivom „Pusta samoća“, osvojila je Tia Zamljačanec. Mentorica je bila prof. Tihana Cikač.

Sjajan nastup imali su i glazbenici – Marija Klara Hodić, Emanuel Kontrec, Samantha Pernek i Laura Kovačević koji su s pjesmom „People help the people“ osvojili drugo mjesto. Mentorica je bila prof. Metka Janjušević.

Drugo mjesto u recitaciji pjesme „Prava ljubav“ osvojila je Laura Kovačević. Mentorica je bila prof. Nevenka Dobrijević.

Laura Ivšak u konkurenciji fotografije imala je zapaženu izložbu crno-bijelih portreta.

Naravno, prvoplasirani su stekli pravo nastupa na državnoj Domijadi koja će se od 8. do 10. svibnja održati u Rovinju.