Banner1
Banner3
Banner2
Banner4

> Početna > Novosti > Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Novosti

Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Nova školska godina je počela. Puno je novih učenika. Pred njima i pred nama starima, pregršt je novih izazova.

Upisi su prošli uspješno. U ljetnom i jesenskom upisnom roku upisano je 70-ak novih učenika. I ove, kao i prošle godine, došlo nam je više djevojaka. U nedjelju, dan prije početka nastave, učenici su se uselili u Dom. S roditeljima su prisustvovali roditeljskom sastanku na kojem im je ravnatelj Dražen Piskač, u svoje i ime svih djelatnika, zaželio dobrodošlicu.
Poslijepodne prvog dana nastave s psihologinjom, medicinskom sestrom i vodičima Vesnom i Dariom novi su učenici krenuli u razgledavanje i upoznavanje grada. 

Nastavili smo upoznavanjem sa životom i radom u domu kako bi se novi učenici što brže i lakše prilagodili. Cjelovečernjom prezentacijom učenike smo upoznali s izbornim programima koji se provode u domu i u koje se, ovisno o interesima i sposobnostima, mogu uključiti. Održani su i šahovski i stolnoteniski turniri na kojima su snage odmjerili stari i novi učenici.

Veselimo se unaprijed svim uspjesima u novoj školskoj godini i želimo ugodan boravak u Domu svim učenicima koji su došli iz čak četrnaest županija diljem Hrvatske. 


Novinarska družinaNovi učenici
Upisi
dobrodošlica ravnatelja na roditeljskom sastanku
Stjapan s bratom i mamom prilikom upisa
Obilazak starog grada
s vodičem Dariom
Na Stančičevom trgu
kod Grgura Ninskog
Vodičica Vesna s učenicima kod Anđelinjaka
u Katedrali
Učenici kod HNK-a
šahovski turnir
Bruno i Luka odmjeravaju snagu
Igrači i promatrači
Stare i nove šahovske snage
Prezentacija izbornih programa
Psihologinja Martina uvodi u prezentaciju
Prezentacija Dramske skupine
Petra i Veronika prezentiraju Učeničku zadrugu
Šahisti Karlo,Melani i Petra s odgajateljem Anđelom
Kristina i Lucija pričaju o Satu relaksacije
Odgajateljica Metka prezentira Glazbenu i Folklornu skupinu
14 županija pod krovom našeg Doma

Održan turnir stolnotenisača

Karlo i Josip osvojili su drugo i prvo mjesto na turniru
Stol za stolni tenis u našem domu rijetko stoji nekorišten. U pauzi iza škole i vremena predviđenog za učenje te u večernjim satima, učenici odmjeravaju snage prebacujući lopticu s jedne strane stola na drugi. 

Željnima natjecanja, voditeljica Vesna Radović organizirala je turnir.


Nova prijateljstva uz fuziju stakla

Našem domu i učeničkoj zadruzi u posjet su došli učenici s odgajateljicama Učeničkog doma Kvarner iz Rijeke. Posebno ih je zanimalo kako radi sekcija Fuzija stakla. Voditeljica zadruge odgajateljica Jelka Grđan upoznala je goste s postupkom izrade predmeta tehnikom fuzije stakla. Nakon teoretskog dijela imali su priliku i sami sudjelovati u izradi nekih predmeta.

Druženje uz šah i košarku

Sportski susreti s našim susjedima iz Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec postali su tradicija. Ove su nam godine, osim šahista, stigli i košarkaši. Dolaskom novog odgajatelja Karla Cikača u domu počela se, u okviru izbornih programa, igrati košarka.
Za košarkašku ekipu svoju prvu utakmicu uspješno su odigrali: Dario Boršić, Alen Odobašić, Patrik Medija, Antonio Markač, Karlo Pečnik, Jan Hašpraj, Tin Vukšan i Luka Šprem. Ostvarili su i svoju prvu pobjedu.