Banner1
Banner3
Banner2
Banner4

> Početna > Novosti > Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Novosti

Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Nova školska godina je počela. Puno je novih učenika. Pred njima i pred nama starima, pregršt je novih izazova.

Upisi su prošli uspješno. U ljetnom i jesenskom upisnom roku upisano je 70-ak novih učenika. I ove, kao i prošle godine, došlo nam je više djevojaka. U nedjelju, dan prije početka nastave, učenici su se uselili u Dom. S roditeljima su prisustvovali roditeljskom sastanku na kojem im je ravnatelj Dražen Piskač, u svoje i ime svih djelatnika, zaželio dobrodošlicu.
Poslijepodne prvog dana nastave s psihologinjom, medicinskom sestrom i vodičima Vesnom i Dariom novi su učenici krenuli u razgledavanje i upoznavanje grada. 

Nastavili smo upoznavanjem sa životom i radom u domu kako bi se novi učenici što brže i lakše prilagodili. Cjelovečernjom prezentacijom učenike smo upoznali s izbornim programima koji se provode u domu i u koje se, ovisno o interesima i sposobnostima, mogu uključiti. Održani su i šahovski i stolnoteniski turniri na kojima su snage odmjerili stari i novi učenici.

Veselimo se unaprijed svim uspjesima u novoj školskoj godini i želimo ugodan boravak u Domu svim učenicima koji su došli iz čak četrnaest županija diljem Hrvatske. 


Novinarska družinaNovi učenici
Upisi
dobrodošlica ravnatelja na roditeljskom sastanku
Stjapan s bratom i mamom prilikom upisa
Obilazak starog grada
s vodičem Dariom
Na Stančičevom trgu
kod Grgura Ninskog
Vodičica Vesna s učenicima kod Anđelinjaka
u Katedrali
Učenici kod HNK-a
šahovski turnir
Bruno i Luka odmjeravaju snagu
Igrači i promatrači
Stare i nove šahovske snage
Prezentacija izbornih programa
Psihologinja Martina uvodi u prezentaciju
Prezentacija Dramske skupine
Petra i Veronika prezentiraju Učeničku zadrugu
Šahisti Karlo,Melani i Petra s odgajateljem Anđelom
Kristina i Lucija pričaju o Satu relaksacije
Odgajateljica Metka prezentira Glazbenu i Folklornu skupinu
14 županija pod krovom našeg Doma

XXII. Smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije - Timskim radom do novih uspjeha

Učenice Lorena i Petra s voditeljicom Jelkom na Smotri
Učenička zadruga „Domček Varaždin“ sudjelovala je na XXII. Smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije koja se održavala u OŠ Ivana Kukukuljevića Sakcinskog Ivanec. Na Smotri se svojim radovima prezentiralo 29 učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola. Naša je zadruga izložila krasne radove i to: prepoznatljive proizvode od fuzije stakla – satove, rešetkaste zdjele, ogrlice i mreže za cvijeće te ukrasne kutijice, ogledala i slike.

Naši maturanti

Maturanti i mi
 
S velikim nestrpljenjem, dočekali smo i ovogodišnje maturantske dane. To su dani u kojima se radosno slavi kraj srednjoškolskih muka, ali i tuguje za prijateljima iz klupa. Našim domskim maturantima posvetili smo utorak, 15.5. 

Prvo su se održale sportske igre - maturanti protiv djelatnika doma. Igrale su se košarka i odbojka. Dečki iz košarkaškog tima dali su sve od sebe, ali to ipak nije bilo dovoljno da pobijede djelatnike. Odbojka je bila veoma napeta, ali djelatnici doma opet su se pokazali boljima. 

Glazbenici osvojili Rovinj

Varaždinski dom u Rovinju, pobjedivši na Domijadi u Virovitici, predstavljali su glabenici, šahisti i košarkaši. I ovaj put uspješno!

U vrlo napetoj, izjednačenoj borbi s jakom konkurencijom šahisti su osvojili četvrto mjesto kao i košarkaši koji su, nažalost već na početku turnira, zbog ozljede ostali bez najboljeg igrača.