Banner1
Banner3
Banner2
Banner4

> Početna > Novosti > Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Novosti

Počelo je, počelo! Četrnaest županija pod jednim krovom

Nova školska godina je počela. Puno je novih učenika. Pred njima i pred nama starima, pregršt je novih izazova.

Upisi su prošli uspješno. U ljetnom i jesenskom upisnom roku upisano je 70-ak novih učenika. I ove, kao i prošle godine, došlo nam je više djevojaka. U nedjelju, dan prije početka nastave, učenici su se uselili u Dom. S roditeljima su prisustvovali roditeljskom sastanku na kojem im je ravnatelj Dražen Piskač, u svoje i ime svih djelatnika, zaželio dobrodošlicu.
Poslijepodne prvog dana nastave s psihologinjom, medicinskom sestrom i vodičima Vesnom i Dariom novi su učenici krenuli u razgledavanje i upoznavanje grada. 

Nastavili smo upoznavanjem sa životom i radom u domu kako bi se novi učenici što brže i lakše prilagodili. Cjelovečernjom prezentacijom učenike smo upoznali s izbornim programima koji se provode u domu i u koje se, ovisno o interesima i sposobnostima, mogu uključiti. Održani su i šahovski i stolnoteniski turniri na kojima su snage odmjerili stari i novi učenici.

Veselimo se unaprijed svim uspjesima u novoj školskoj godini i želimo ugodan boravak u Domu svim učenicima koji su došli iz čak četrnaest županija diljem Hrvatske. 


Novinarska družinaNovi učenici
Upisi
dobrodošlica ravnatelja na roditeljskom sastanku
Stjapan s bratom i mamom prilikom upisa
Obilazak starog grada
s vodičem Dariom
Na Stančičevom trgu
kod Grgura Ninskog
Vodičica Vesna s učenicima kod Anđelinjaka
u Katedrali
Učenici kod HNK-a
šahovski turnir
Bruno i Luka odmjeravaju snagu
Igrači i promatrači
Stare i nove šahovske snage
Prezentacija izbornih programa
Psihologinja Martina uvodi u prezentaciju
Prezentacija Dramske skupine
Petra i Veronika prezentiraju Učeničku zadrugu
Šahisti Karlo,Melani i Petra s odgajateljem Anđelom
Kristina i Lucija pričaju o Satu relaksacije
Odgajateljica Metka prezentira Glazbenu i Folklornu skupinu
14 županija pod krovom našeg Doma

Održana večer Koprivničko-križevačke županije

U mnoštvu programa koje svojim učenicima nude odgajatelji i drugi djelatnici Učeničkog doma Varaždin 8. veljače je predstavljena Koprivničko-križevačka županija. Ne bez razloga, jer od ukupno dvjestotinjak učenika smještenih u domu, njih točno sedamdeset dolazi baš iz ove, susjedne nam županije. Program je otvoren dokumentarno-promotivnim filmom "Koprivničko-križevačka županija na dlanu", a nastavljen nastupom KUD-a Prigorec iz Svetog Petra Orehovca pjesmom "Lepo ti je" te  koreografijom "Na Petrove popoldan".

In memoriam

Umro je naš Zdenko Godec. Dugogodišnji ravnatelj, odgajatelj, kolega, prijatelj. Znam da samo ga svi iskreno voljeli jer bio je veliki čovjek. Intelektualac, gradski dečko, fakin, boem kojeg rijetko koji Varaždinac nije poznavao. 

Danas kad ga nema, zapravo vidim da smo imali puno toga zajedničkog. 

Zdenko je u dom došao 1980., a ja ratnih devedesetih. I obojica smo u ovaj dom došli nakon što smo „zanat pekli“ u kazneno-odgojnim domovima. Zdenko u Staroj Gradiški, a ja u Lepoglavi. Da, Zdenko me doveo u dom. 

Humanitarna akcija Vijeća učenika – „Jedna kava za jedan osmijeh“

I ove su godine učenici i djelatnici Doma blagdanske dane učinili ljepšim nekom od korisnika Socijalne samoposluge „Kruh svetog Antuna“ iz Varaždina. Vijeće učenika s voditeljicom Martinom Cikač pokrenulo je humanitarnu akciju pod motom „Jedna kava za jedan osmijeh“. Dobrovoljnim novčanim prilozima učenika i djelatnika Doma prikupilo se oko 1000 kuna kojima su se kupile namirnice koje nedostaju na policama Socijalne samoposluge.